💡Oyun Konsepti
Last updated
Last updated
Pixudi, blockchain teknolojisi üzerine inşa edilmiş geleneksel bir yarış tahtası oyunudur. Oyuncular, örneğin önlerine çıkan engelleri aşarak ve görevleri tamamlayarak maksimum sayıda taşı (ejderha taşı arama etkinlik panolarında mevcuttur) toplamak için birbirleriyle yarışırlar. Oyunun konsepti oldukça eski olsa da, onu uygulamak için kullanılan teknolojiler son teknolojidir:
Zar atmak, tam rastgeleliği sağlamak için akıllı bir sözleşmeye dayanmaktadır;
Tüm oyun içi öğeler, ortak blok zincirlerimizde basılmış NFT'lerdir;
Her satın alma, kazanç ve kayıp zincirdeki işlemlerdir.
Pixudi 2 iş modelini birleştiriyor: Free2Play ve Play2Earn. Bu, oyuncuların oynamaya başlamak için herhangi bir para ödemesine gerek olmadığı, ancak liderlik tablosuna girerek veya başka yollarla kripto para kazanabilecekleri anlamına gelir. Pay2Win mekaniği var ancak jetonlarını oyunda, örneğin oyun içi varlıkları içeren Mystery Pack'lerde harcayan oyuncular, daha kolay bir başlangıç yapar ve ödül havuzlu ücretli oyunlara veya turnuvalara katılmak gibi jeton kazanmak için daha fazla fırsata sahip olur.
Sezonluk oyun etkinlikleri her 2-3 ayda bir değişir. Aynı anda birden fazla olay meydana gelebilir, ancak daha azı olamaz. Her etkinlik sırasında oyuncular yeni tahtalar, karakterler, Gizem Paketleri, mekanikler vb. gibi özel avantajların tadını çıkarırlar. Örneğin, başlayacak ilk etkinlik, kullanıcıların ejderha taşını bulmaları gereken Ejderha Taşını Aramak olacak. Son ejderhayı kurtarmak için ormana. Bir etkinliğin sonunda en çok etkinlik puanı toplayan katılımcılar ödüllendirilecektir.
Her oyun tahtasının kendi senaryosu vardır. Temel olarak 70-100 referans noktasına sahip bir haritadır. Bu noktaların yaklaşık %30'u olaylardan dolayı karmaşıktır. Farklı türde olaylar vardır:
İyi olaylar: "X adım ileri git", "Ek zar atma", "Gizemli bir sandık buldun! Artık envanterinde";
Kötü olaylar: "X adım geri git", "Sonraki hamleyi atla", "Lanetlisin! Laneti bozana kadar 3 adımdan fazla ileri gidemezsin";
Karma etkinlikler karmaşık etkinliklerdir ve kullanıcıların, bunların sonucunu belirlemek için zar atmaları gerekir. Örneğin: "Zar atın. 1-3 atarsanız iyi bir şey olur. 4-6 atarsanız kötü bir şey olur."
Sonuç olarak, oyuncular paralarını kullanmak zorunda değiller ancak bunu yapmak için oldukça motive oluyorlar.